top of page
IMG_0485.jpg

Fra tiger-ekspert til billedbehandler

Måske du er landet på denne side for lige at få "the facts" - hvilke skills har jeg, der gør mig i stand til at undervise [selv meget erfarne] fotografer?

 

- Let's go

 • Vi skal helt tilbage til omkring 2007 for at finde mine første nørderi-sessioner med billedbehandling. Det er efterhånden... en del år siden.

 • I 2013 mødte jeg Adobe Lightroom Classic for første gang - det blev til et UTAL af weekenddage og sene aftentimer, der fløj af sted med dette program

 • ... Lightroom Classic blev: Min bedste assistance som fotograf ✔️ En vigtig brik i mit arbejde som Content Manager ✔️ ...også lidt en hovedpine. Fordi, at jeg manglede overblikket i programmet.

 • Efter et hav af timer med research, test af forskellige metoder, forsøg på alverdens billeder [imens jeg faldt i diverse forskellige redigeringsfælder]... Fik jeg knækket koden til Lightroom ✔️

 • I 2021 fik jeg endelig diplomer på mine kompetencer via et certificeret Adobe-kursus i Lightroom Classic og Photoshop

 • I 2021 besluttede jeg mig for, at servere koden til andre fotografer: hjælpe med at gøre deres redigering let, sjov, overskuelig og vanvittig æstetisk. 

       - og ikke mindst etisk.

 • BAGGRUND SOM FOTOGRAF

  • 2013: her lavede jeg mit første betalte photoshoot. Siden har jeg både solgt billeder og lavet billeder for en række virksomheder. 

  • Jeg har bl.a. publiceret på en side med mere end en halv million følgere samt hos 'Alt for damerne'

  • I gennem tiden har jeg fotograferet for en række erhverv, bl.a. brandet "Østerlandsk Thehus" - Danmarks største te-forretning samt taget personalebilleder for forskellige virksomheder

  • Derudover har jeg fotograferet for private: til bryllupper, konfirmationer, familiebilleder, nyfødt, dyrebilleder, billeder til hussalg, af kontorfaciliteter, mv.


 

IMG_6976.jpg
IMG_0725.jpg

Cecilia Holm

Jeg er fra '93, bor med min mand Joachim langt ude på landet i skønne Odsherred

 

IMG_8075-4.jpg

...hvad var det med de tigre, der?

 

Jeg er rigtig dyreglad - og jeg troede faktisk først, at det var indenfor dyrebranchen, at jeg skulle bruge min energi.

Tilbage i 2012 startede jeg på en naturvidenskabelig uddannelse på Københavns Universitet om netop dyr. Jeg tog en bachelor og kandidat i Animal Science, med speciale i adfærd og velfærd hos store katte (tigre). Her brugte jeg sideløbende fotografering og billedbehandling til at koble af med/flygte ind i, når læsningen blev overvældende [...hvilket var ofte og meget længe af gangen].

Efter min uddannelse, forsøgte jeg mig indenfor forskningens verden i samarbejde med Kbh ZOO - og jeg er i dag medforfatter på en videnskabelig artikel.

 

Men jeg kunne jeg slet ikke trives med, ikke at kunne bruge min kreativitet - som jeg har øvet mig på at anvende, hele livet.

Så i 2018 tog jeg en beslutning om, at min kreativitet skulle med mig ind i min karriere. Året efter, fik jeg stillingen som Content Manager hos et anerkendt markedsføringsburau i København. Med adresse på selveste Rådhuspladsen, fandt jeg mig selv have kalenderen booket op med møder og have ansvar for alle vores kreative initiativer i forretningen - en forretning, som voksede og voksede, og hvor jeg virkelig mærkede mine komptencer blive omsat til vækst i butikken.

 

Billedbehandlingen var [fortsat] min yndlingsopgave, men den druknede i video-redigering, strategi, møder, e-mail marketing og andre projekter. Efter 1,5 år i stillingen stod det klart for mig, at jeg det ikke duede for mig kun at være lidt til stede på mange områder - jeg måtte målrette mit fokus.

Billedbehandlingen er mit største passions-område og var selvfølgelig dét, jeg måtte gå videre med. Derfor valgte jeg at tage diplomer via et certificeret Adobe-kursus i Lightroom Classic og Photoshop, så skolingen også var på plads.

Den 18. august 2021 købte jeg mit domæne til min egen virksomhed og det blev starten på mit helt eget eventyr, i egen biks. 

Og her er jeg! 

Når jeg ikke redigerer billeder...

Jeg er kæmpe naturmenneske og bor på langt ude på landet i Odsherred. Her finder man mig ofte med fusserne i vandkanten eller på tur i skoven. Derudover er et glas bobler mens jeg nyder solnedgangen eller en kop kakao foran brændeovnen,  det hyggeligste i hele verden for mig.

IMG_8272.jpg

Har du set mine Lightroom-presets?
aka. den hurtigste måde at få en professionel redigering

bottom of page